Vaš partner za budućnost – BH ES Elektrosistem.

Kvalitetan, korektan i profesionalan odnos sa svim poslovnim saradnicima u zemlji i inostranstvu obezbjedio nam je status uvaženog poslovnog partnera i privrednog subjekta.

Istorijat firme

Privredno društvo, BH ES Elektrosistem d.o.o., osnovano je 1998. godine sa sjedištem u Banjaluci, kao četvrta u nizu firmi Elektrosistem koje su u periodu od 1992. do 1998. godine osnovane u Beču, Skoplju, Beogradu i Banjaluci.

Osnovna djelatnost društva je distibucija, odnosno veleprodaja niskonaponske i srednjenaponske sklopne i spojne opreme renomiranih svjetskih brendova sa dugom tradicijom: Klockner Moeller (danas Eaton), Weidmuller iz Njemačke.

Iz godine u godinu, društvo se, prateći zahtjeve , potrebe i mogućnosti kupaca, razvijalo i proširivalo svoj portfolio, nudeći opremu velikog broja svjetski poznatih i priznatih proizvođača, ali stavljajući akcenat isključivo na kvalitet i kredibilitet proizvođača, te od 2014. godine započinje saradnju sa nekoliko turskih proizvođača, kao što su: Klemsan Elektrik, Plastim Elektrik, Emas, Emko Elektronik, Mete Enerji.

Od 2012. godine u saradnji sa ino partnerom iz Italije snabdjevamo naše kupce i opremom velikog broja renomiranih proizvođača elektroopreme, kao što su: Turck, Sick, Murr, EbmPapst, Keller, Pilz, Italweber, IFM, DOLD, Balluff, Pepperl+Fuchs, Cabur, Bender, AEG, Euchner, Finder, Hager, Siemens, Lenze, Leuze ,ABB , Schmersal, , Siko, Samson, Rexrot, Omron, Telemecanique i mnogi drugi, više od 100 brendova.

BH ES Elektrosistem d.o.o. trenutno zapošljava 10 stalno zaposlenih radnika srednje i visoke stručne spreme različitih zanimanja. Nalazimo se u sopstvenom objektu sa oko 1000m2 poslovnog i magacinskog prostora. Sa konstantno  formiranim  lagerom  vrijednosti oko 900.000,00 KM već dugi niz godina povjerenje nam je ukazalo oko 600 stalnih kupaca, ali i veliki broj novih kupaca, koji se iz godine u godinu povećava.

Istorijat Istorijat

DjelatnostiDistribucija elektroopreme

Vršimo djelatnost distribucije elektroopreme svjetski poznatih proizvođača.Montaža trafo stanica

Uspješno realizujemo poslove izgradnje trafo stanica snage 250kW, pa sve do 5MW.Izgradnja solarnih elektrana

Nosioci smo poslova izgradnje solarnih elektrana snaga od 30kW pa do 1MW.

Distribucija elektroopreme

Partneri smo odnosno generalni distributeri svjetski poznatih proizvođača elektropreme EATON i Weidmuller iz Njemačke, te nekoliko Turskih proizvođača od kojih izdvajamo proizvođače Klemsan, Plastim, Emas, Emko Ekektronik, Mete Enerji, Opkon i td. Rukovodeći se poslovnom  politikom da je samo zadovoljan kupac – stalan kupac, trudimo se da obezbijedimo što veći broj stalnih kupaca kojih je trenutno oko 600.Montaža trafo stanica

S obzirom na činjenicu da za svaki novoizgrađeni objekat treba obezbijediti napajanje, a uzimajući u obzir i potrebu za rekonstrukcijom postojećih trafo stanica, u našem dugogodišnjem iskustvu smo u referenc listu uvrstili i uspješno realizovane poslove izgradnje trafo stanica snage 250kW, pa sve do 5MW. Jedan segment vezan za trafo stanice je posebno izražen, a to je isporuka i ugradnja ormana kompenzacije reaktivne energije. Za veliki broj privrednih subjekata smo isporučili ormane kompenzacije reaktivne energije od 30 pa do 1200kVAr, koji nakon ugradnje ormana nisu plaćali nikakav iznos na ime troškova jalove energije.

Izgradnja solarnih elektrana

Na tržištu Bosne i Hercegovine je registrovan veliki broj kompanija koje svoje proizvode isporučuju u zemlje EU i koje moraju ispunjavati uslove koji su stavljeni pred njih, a jedan od važnijih je i korištenje obnovljivih izvora energije za proizvodnju, te smo u tom segmentu i mi prepoznali svoju priliku da pratimo svjetske trendove. Zahvaljujući dobroj saradnji sa firmama – izvođačima radova iz oblasti elektroenergetike I automatizacije, koje su ujedno i naši kupci, u proteklim godinama smo bili nosioci poslova za izgradnje solarnih elektrana snaga od 30kW pa do 1MW.

Među top 2% kompanija u zemlji

Nosilac smo certifikata “AAA” bonitetne izvrsnosti,  te LRC certifikata  pouzdanosti, kojima smo od strane ovlaštenih bonitetnih kuća u BiH, Bisnode I LRC, svrstani u top 2% kompanija u našoj zemlji.